Jeg har alltid synes at det er vanskelig å kjevle ut glutenfri pizzadeig fordi den er så klissete. I forrige uke kom jeg opp med en ny metode:
Legg en passelig stor deigklump på midten av et bakeark. Legg et annet bakeark oppå og klem sammen. Så kjevler du deigen mellom arkene. Forstek pizzabunnen uten å fjerne bakearkene først. Etter noen minutter i ovnen vil det øverste arket løsne lett, og du får en jevntykk og sprø bunn. Når bunnen er halvstekt kan du ta den ut og pynte den før du setter den inn igjen for å steke ferdig.
Jeg brukte faktisk en ganske grov deig (se Naturlig glutenfritt brød med "crunch") og pyntet med tomater, kjøttboller, feta og oliven. Det ble skikkelig godt!
Aldri mer seig og smakløs pizzabunn!
En annen fordel med denne metoden er at du reduserer sjansen kontaminering fra kjøkkenbenk, kjevle og stekebrett og ovn, hvis du bor sammen med gluten-spisere. Også blir det mindre oppvask!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar