onsdag 3. februar 2010

Oppskrift på linsesuppe

Ingredienser
Olivenolje
1 løk
2 hvitløksfedd
1 stor gulrot
1 boks hermetiske røde linser
Tomatpuré
Matfløte eller iMat fra Oatly
Bladpersille
1 buljonterning (grønnsaks- eller kyllingbuljong)
Sort pepper
Chillipulver
Sukker

Tilberedning
Varm litt olivenolje i en gryte. Hakk opp løk, hvitløk og gulrot og blanchér ved middels høy temperatur. Skyll linsene i rent vann og hell dem i gryten. Tilsett et par kopper vann, en buljongterning og litt tomatpuré. Smak til suppen med sort pepper, chillipulver, sukker, bladpersille og en god slant matføte. La suppen småputre noen minutter. Om du ønsker en helt jevn konsistens kan du stavmikse suppen før servering.

Tørkede linser er billigere og lettere å få tak i enn hermetiske, og fungerer like bra. De trenger ikke bløtlegging, men du må påregne lengre koketid (ca. 30 min). Begynn gjerne med de hermetiske så du lærer hvilken konsistens linsene skal ha (ikke for faste, ikke for melne).

Du kan variere oppskriften ved å f.eks. bytte ut gulrot med potet eller tilsette noen ferske eller soltørkede tomater. Prøv også å variere hvilke krydder og urter du bruker. Spisskummin og koriander harmonerer godt med røde linser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar